*Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Thursday, 16 May 2013

Set D SHAKLEE : Kulit Cantik Dan Sihat


Kulit yang cantik adalah impian setiap orang, lebih-lebih lagi kaum hawa. Kulit yang kusam, tak sekata, berjerawat dan pori-pori luas adalah masalah kulit yang umum di Malaysia.

Ada yang mengambil jalan singkat, menutup dengan segala macam bedak, foundation dan concealer, tapi hakikatnya di balik topeng bedak, faundation dan concealer kulit masih tetap bermasalah. Biasa terbaca di akhbar, bila giat sangat mencuba produk kecantikan yang baru hanya menambah duka dan masalah di muka. Kulit muka terbakar, tambah berjerawat dan menjadi semakin sensitif. Oleh itu, sangat penting selidik dulu sebelum menyapu apa di muka anda.

Atau mahu lebih selamat, rawatlah kulit muka dari dalam dan bukan menggunakan jalan singkat. Amalkan rejim kesihatan kulit yang sihat. Seperti dalam Islam, wuduk yang sempurna akan menjadikan wajah cantik berseri. Pengambilan makanan yang sihat dan penjagaan diri yang baik juga penting untuk mendapatkan kulit secantik bidadari.

Disini saya sertakan beberapa panduan tentang penjagaan kulit.
·         minum sekurang-kurangnya 8 gelas air setiap hari
·         lengkapkan diri dengan pengambilan vitamin bagi memelihara kulit dan badan
·         mengamalkan pengambilan Vitamin C dengan bioflavonoids membantu menjadikan kulit lebih cerah dan  menyekat pembentukkan pigmen
·         Vitamin E yang secukupnya akan membantu melewatkan penuaan , mengurangkan kedutan dan bintik penuaan.
·         Vitamin B Complex juga penting bagi menangani stress dan membantu menjadikan wajah berseri
·         Asid Lemak Omega 3 dan 6 mengawal lembapan kulit
·         Asid Amino L-Cystein memberikan kulit yang sihat, muda dan anjal
·         Pengambilan Zinc yang cukup pula akan membaikpulih kulit dan sel-sel yang rosak

Set D Shaklee mampu membantu anda untuk mendapatkan kulit yang cantik.
Set D Shaklee ini memang famous di kalangan kaum hawa yang memang mementinkan penjagaan kulit,


1.Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
2. Mengelakkan penyakit beri-beri.

3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.

4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.

5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.

6. Mencegah stress.

7. Menguatkan antibodi tubuh.

8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.

9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.

10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.

11. Mencegah anemia.


Khasiat Vitamin C
Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.
Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.
Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.



Vitamin E



·         Memelihara kesihatan kulit, melambatkan proses penuaan
·         antioksidan yang sangat penting dalam pencegahan kanser dan  penyakit kardiovaskular
·         Bersifat anti-imflammatory
·         Bersifat diuretic, mengurangkan tekanan darah tinggi
·         mengurangkan risiko penyakit katarak
·         Membantu kesuburan lelaki dan wanita
·         Mengurangkan risiko penyakit Alzheimer
·         Mengurangkan risiko keguguran bagi ibu2 yang mengandung
·         Menyokong fungsi penghantaran oksigen ke seluruh badan bagi meningkatkan stamina
·         Bekerjasama dengan Vitamin A untuk melindungi paru2 daripada pencemaran udara
·         Mengurangkan risiko masalah jantung dan strok
·         Mengelakkan / mengurangkan masalah darah beku


banyak kelebihan nya amalkan vitamin dari shaklee ni..saya dah amalkan 2 bulan and terasa perbezaan nya secepat 1 minggu..

kulit lebih cerah dan glowing
masaalah sakit belakang dah tak ada..maklumlah yana kan asyik kerja je so kadang-kadang sakit2 badan
air kencing pun jernih

kalau yang berjerawat terok..yana suggest ambik ni..insyallah kulit muka akan jadi ok

ha vitamin ni ibu mengandung pon boleh ambik..sebab dia tak merbahaya

vitamin ni memang sangat bagus..yana  memang sugestkan kepada semua..bukan sahaja untuk kulit..malah untuk dalaman..ada jugak yang untuk kesuburan dan hal suami ister..

kenapa saya kata murah?

sebab sekali beli vitamin ni 1 set..tahan dalam 3-4 bulan ( depends pada pengambilan)


Untuk pertanyaan / pesanan
Email : nurliyanaothman88@gmail.com
Facebook :analiyana
Facebook page : yana shaklee
sms/whatsapp : 013-2652270

No comments:

Post a Comment